כריכה רכה, 314 עמ', פורמט 14.5/21, יוני 2019
קור השלג הלבן העוטף את הרחוב, טעמו המתוק של תפוח גנוב, הלמות מגפיהם המאיימת של החיילים הנאצים, הכובשים את אירופה, ובהמשך חומה של השמש הישראלית, המביאה איתה תקווה להתחלה חדשה ומבטיחה.
כל אלה ועוד נפרשים לעיני הקורא בקובץ סיפורים מחיי היומיום, מתובלים בהומור דק ושנון, מרתקים, קומיים ועצובים, כולם ממכלול הזיכרונות של הכותבת.
"אף שפה ושם נתתי דרור לדמיוני, בכל סיפור יש גרעין של אמת, וכמה מהם הם אמת לאמיתה.
הם אינם מסופרים על פי סדר זמן – גם זיכרונות צצים ללא סדר. אחד בגלל ריח של תבשיל, אחר לקול מנגינה, צבע או דוגמה של מפת שולחן. אחרים למראה תמונת נוף התלויה על הקיר, צעצוע של ילד או מילה שנאמרה בטון מסוים."
הלן לאוב נולדה בהולנד.
לאחר סיום בית הספר התיכון עלתה לארץ ישראל, חיתה בקיבוץ ושירתה בצה"ל. לאחר שחרורה למדה ריפוי בעיסוק ועבדה בתחום זה.
המחברת מתגוררת בירושלים והיא סבתא לנכדים ונינים. המחברת פרסמה שני ספרי שירים בהוצאה עצמית תחת הכותרת Plain Verses and Songs. "סיפורים פשוטים" הוא ספרה השלישי.