בחדות עין וביד אמן, מתוארת ברומן מתח זה, "כתב אישום", דמותו של עו"ד שמשון אריה רבינוביץ', לוחם צדק, הנלחם - מלחמה בלתי פוסקת - בשחיתות שמתגלה לו, במערכת השיפוטית ובמערכות האכיפה הפועלות סביבה. את המלחמה הזו הוא מנהל אגב ביצוע עבודתו כעו"ד, העושה ימיו ולילותיו והמופיע לפרנסתו השוטפת, בבתי משפט ובבתי דין, למול מערכת הנראית בעיניו כמושחתת לגמרי. המחבר מנתב את קוראי הרומן הזה בנתיב הייסורים שעובר הגיבור, תוך שהוא עושה שימוש בשמות ובבעלי תפקידים אמיתיים מתחום המשפט והפוליטיקה ושוזר אותם בעלילה הבדיונית שרקם.
"שנים, שנים הרבה לאחר קרות האירוע המטלטל הביט ברבינוביץ', במבט מכמיר לב, שופט ותיק אחד, שהיה מצוי כבר שנים אחדות בגמלאות והיה מקורב אליו. אותו שופט רכן אליו, הביט בו במבט אבהי ואוהב ואמר לו: 'שמשון, אתה לא מכיר את המשפט הצרפתי שאומר: במלחמה תנהג כמו במלחמה, מה רצית? שהמערכת השיפוטית או הפרקליטות תודה - ומרצונה שלה - שיש בקרבה פרקליטים או שופטים מושחתים? מה אתה ילד?'".
חיים שטנגר, בשונה ובדומה לגיבור ספרו, מוכר ומפורסם, ברבים, כמי שזכה לתואר: 'לוחם צדק', בשל מלחמותיו בעוולות הקיימות בתחום המשפט בישראל. רומן זה הקדים בכמה שנים את השחיתות שהתגלתה, לאחרונה, במערכת המשפט שלנו וכאילו צפה אותה המחבר בעוד מועד הרבה לפני התפוצצות "פרשת המין והמינויים".