כריכה רכה, 122 עמ'
מתוך "דברי פתיחה": בני אדם נמשכים לחריגוּת. בני אדם שואפים להיות חריגים. בייחוד בתחום האמנות והבידור. לשבור מסגרות, כללים, חוקים, מסורות ומשוכות - נחשב להגדרה חריפה, בהירה, חד-משמעית של חרות. אף-על-פי-כן - מגע הדוק עם חריגים, לא תמיד מביא להנאה הצפויה. וכאן שומה להדגיש, שכל שבירת המוסכמות, לא בהכרח מוליכה להתפקחות ובוודאי לא לחרות. נראה שהיצירה שלפנינו אינה נכללת בין היצירות הלא-חריגות. ככל יצירה אחרת, היא מנסה, לסלול את הדרך להבנה בין בני-אנוש, האמורה להביא לקץ העוינות והתחרותיות. היצירה המונחת לפניך הקורא, אינה מתיימרת להביא לשמחה מפקחת בין בני-אדם, תוך כדי הסרת כל המכשולים העומדים בדרך, לשים קץ לעוינות ולתחרותיות המאפיינים את תקופתנו. היא גם לא מתיימרת להיכלל בנוסחתו של סומרסט מוהם, הטוען, במידה לא מעטה של הגיון ובקמצוץ שכל ישר, שכּל יצירה ספרותית, אינה יוצאת מגדר בידור וכל מחבר ספרים, סיפורים ורומנים, אינו יותר מבדרן, בלשון מדויקת יותר - ליצן. אך בלי צל של ספק, כל המרבה להג מחטיא את המטרה. במלים אלה המשמשות מבוא לספר שכותרתו "חריג", המדברת בעד עצמה, אנו נפרדים. קריאה מהנה ומקדמת.
על הסופר:
שלמה קאלו, נולד ב-1928 בסופיה בולגריה. מגיל 12 היה פעיל במחתרת אנטי-פשיסטית. בגיל 15, נאסר והוגלה למחנה ריכוז. בגיל 18, זכה בתחרות שירה. למד רפואה בפראג שם עבד גם כעיתונאי. נשלח כמתנדב מח"ל לקורס טיס. עלה לארץ ב 1.1.1949. קיבל תואר שני במיקרוביולוגיה מאוניברסיטת תל-אביב וכיהן כמנהל מעבדות מחוזי בקופ"ח הכללית.
המפנה החריף שחל בחייו בשבוע הראשון של 1969 משתקף מאז גם ביצירתו. בארץ יצאו לאור 80 ספרים מפרי עטו, במגוון גדול של ז'אנרים ונושאים: רומנים וסיפורים, הגות, נושאים היסטוריים, הומור, שירה, מתח ועוד. חלק מספריו תורגם ויצא לאור ב-16 מדינות.
החל משנת 2009 התפרסמו בעיתונות ובאתרי חדשות בארץ ובעולם ידיעות על מועמדותו של שלמה קאלו לקבלת פרס נובל לספרות.