בני האור מאת רפאל שמאי
ארז לוי וחברו אורן החליטו לצאת לטייל בנחל דרגה באחת החופשות מהצבא, כשהחלו פוסעים בערוץ נחל החל לרדת לפתע גשם מבול ולאחריו שיטפונות עזים.
בעודם מופתעים משינוי מזג האוויר הקיצוני, רצים הרעים ומנסים לתפוס מחסה אך לא מספיקים.
קירות ערוץ הנחל החלו קורסים לתוך המים, אורן נופל לנחל וניסחף עם השיטפונות, בעוד שלארז פתאום נתגלתה מערה ממש במקרה בדופן הערוץ, הוא מטפס ונכנס לתוכה לתפוס מחסה מפני הגשם והשיטפונות.
כוחות ההצלה, ביניהם יחידת החילוץ מגילות באים לחלץ אותו לאחר שזה נעדר מביתו כמעט לילה שלם.
הם יורדים מהמסוק באמצעות חבלים ומחלצים אותו, ואחר מפנים אותו לבית החולים לאשפוז, מאחר והוא קיבל כוויות קור. בבית החולים שערי צדק הוא פוגש נערה מסתורית, מתנדבת בשם יונית שמטפלת בו. והוא מתאהב בה.
החיפושים נמשכים אחר היעלמותו של אורן לבסוף מוצאים את גופתו במורד הנחל.
לאחר כחודש לארז יש סיוטים בלילה ובעצת הפסיכולוג הוא חוזר עם אביו למערה כדי להתמודד עם החוויה הטראומטית, הם מטפסים לפתח המערה בנחל דרגה לתדהמתם הם מגלים אולם במעבה המערה וקבר במרכזה.
משלחת ארכאולוגים מגיעה למערה בניהולו של ד"ר כדורי ומוצאת בתוכה קבר מעוטר ומפואר. בתוך הקבר ישנו כד ובו המגילות הגנוזות, חלקם השתמר במצב טוב וחלקם האחר לא. הם לוקחים משם את הכד עם המגילות ומביאים אותו לפרופסור זיתוני שעובד במוזיאון ישראל בירושלים כדי לשקם ולפענח את כתב המגילות שכתובים בשפה הארמית העתיקה.
לאחר שיקום המגילות שנמשך כמה חודשים, החל תהליך הפענוח ותיעוד ההיסטוריה.
במהלכן קוראים תופעות מוזרות לזיתוני שמונעות ממנו להשלים את מחקרו, ויומנו ניגנב בדרך מסתורית.
ביומן תיעד זיתוני את סיפורם של תושבי קומראן, ישוב מבודד באזור ים המלח שמנסה לשמור על צביונו ועל קיומו בתוך סביבה הולכת ומשתנה. שבה האלימות גוברת, השחיתות מרימה ראש, והמוסר נדחק לקרן זווית, מראשית הקמת הישוב ועד לחורבנו בסוף תקופת בית שני, במהלך המרד הגדול.
ובתוך כך, סיפורה האישי של משפחה אחת בעלת יחוס בישוב שהצליחה לשרוד עד ימינו אנו ולהתקיים למרות רגעי המשבר הקשים והייאוש שפקדו אותם לאורך הדורות, ומתוך הצורך להמשיך ולשמור על הגחלת.
דף הפייסבוק: בני האור